Găsită pe litoral de polițiști prin facebook, în timp ce trebuia să stea în carantină

Un caz ieșit din comun a fost înregistrat de un echipaj de la Secția Rurală Dărmănești, care a verificat, la finele săptămânii trecute, respectarea carantinei la domiciliu de către o tânără din Pătrăuți, venită din Olanda.  

Tânăra în vârstă de 22 de ani nu a fost de găsit la domiciliu, iar după unele investigații prin vecini polițiștii au aflat că aceasta este pe litoral, în vacanță. Surpriza cea mare pentru polițiști a fost că au găsit pe rețeaua de socializare Facebook postări recente ale tinerei. Încă de pe 25 august, tânăra a început să posteze zilnic poze din Constanța și din Mamaia, de pe plaje, din restaurante și de pe o ambarcațiune de agrement. Mai mult, pe 23 august era în București, tot în vacanță. Așadar, tânăra care trebuia să fie în carantină la domiciliu nu a avut nici o ezitare din a se afișa în concediu, la mare. 

Polițiștii au căutat-o pe aceasta la domiciliu și sâmbătă și duminică, tot fără a o găsi și i-au aplicat trei amenzi de câte 1.000 de lei.

Tânăra în cauză a reacționat și ea în articolul din ediția online de ieri din Monitorul de Suceava cu un document oficial, care pare a fi emis de Direcția de Sănătate Publică Suceava, din care rezultă că are un test negativ și nu va mai figura în carantină, din 27 august. Așadar de vineri, 27 august, conform acestui document, tânăra nu ar mai fi trebuit să fie în carantină. Polițiștii nu au primit însă această informare. În plus, aceasta apare în fotografii în vacanță încă din 23 august, după cum am amintit mai sus. Totuși, dacă documentul este autentic, tânăra are justificare pentru vacanță, însă abia după data de 27 august. Aceasta poate contesta cele trei amenzi care însumează 3.000 de lei la instanța de judecată.  

Oricum ar fi, tânăra era cert în vacanță cu câteva zile înainte de a avea documentul de la Direcția de Sănătate Publică Suceava. Cu alte cuvinte, a încălcat în mod evident carantina. 

Sursa: monitorulsv

Lasa un comentariu