Galaţi, primul județ din România care îi obligă pe oameni să-şi acopere gura şi nasul în spaţiile publice Citeşte întreaga ştire: Galaţi, primul județ din România care îi obligă pe oameni să-şi acopere gura şi nasul în spaţiile publice

Locuitorii din Galați vor fi obligați de luni să poarte mască de protecție, ori să-și acopere nasul și gura cu ceva atunci când intră în magazine, piețe, instituții publice, farmacii ori alte locuri unde sunt și alte persoane de la care ar putea contracta virusul ori cărora l-ar putea transmite în situația în care ar fi purtători asimptomatici.

Hotărârea a fost luată vineri într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, iar măsura va fi pusă în practică începând de luni, 6 aprilie. Astfel, de la această dată, în mijloacele de transport si toate spaţiile publice (spații comerciale, piețele agroalimentare, instituții publice, șantiere în lucru, etc.) purtarea mijloacelor de protecție a feței și nasului devine obligatorie, relatează libertatea.ro

”Important în acest moment e să evităm transmiterea comunitară. De aceea devine obligatorie purtarea unei măști sau a unui sistem de protecție, indiferent cum este confecționat, numai să ne acoperim gura și nasul atunci când ne aflăm în spații agglomerate. Nu dispunem de o mască, putem avea una din bumbac, o eșarfă, orice alt mijloc doar pentru a nu transmite virusul și a evita transmiterea comunitară” Gabriel Avrămescu, prefect de Galaţi ”

Administratorii și conducătorii instituțiilor sunt responsabili de a nu permite cetățenilor accesul în mijloacele de transport și incintele clădirilor și spațiilor enumerate fără măștile de protecție” se arată în hotărârea CJSU.

În județul Galați, 90 de persoane au fost confirmate până acum cu COVID-19. Județul a înregistrat și două decese, în timp ce cinci bolnavi au fost declarați vindecați. De asemenea, 19 cadre medicale, medici, asistenți, personal auxiliar din spitalele gălățene, au fost confirmate până acum cu COVID-19.

Lasa un comentariu