FOTO. Secție de anestezie și terapie intensivă (ATI) ultramodernă la Spitalul Clinic de Urgență “Prof.dr. Nicolae Oblu”

Pacienții Spitalului Clinic de Urgență ”Prof. Dr Nicolae Oblu” vor avea parte de toate beneficiile oferite de aparatura medicală de ultimă generație, de spațiile renovate cu materiale utilizate la unități medicale de elită din Europa și din lume.

Lucrările de modernizare de la Spitalul Clinic de Urgență ” Prof. Dr Nicolae Oblu” s-au ridicat la 1,8 milioane de euro, fondurile fiind asigurate de Consiliul Județean Iași.

Secția de terapie intensivă este independentă

În patru luni au fost efectutate lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare și s-au achiziționat echipamente de ultimă generație. Spațiile de terapie intensivă sunt dotate cu uși glisante, accesul fiind asigurat pe bază de senzori de mișcare. Secția de terapie intensivă este independentă din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, beneficiind de un generator capabil să ofere energie electrică pentru o perioadă mare de timp.

Au fost achiziționate echipamente care permit monitorizrea strictă a fiecărui pacient, dar și un sistem de ventilație ce filtrează aerul la fiecare 12 minute. Acest sistem de ventilație elimină 99,99% din particulele dăunătoare din aer. Tavanul a fost reabilitat cu materiale etanșe, astfel încât, în cazul apariției unor avarii, apa să nu pătrundă în încăperile de terapie intensivă.

”Secția ATI nu putea fi închisă în totalitate, parte din spații fiind păstrate pentru activitatea curentă a spitalului. S-a intervenit în etape. În câteva zile, pacienții vor fi mutați în saloanele nou amenajate, iar lucrările de modernizare vor continua la spațiile utilizate până acum. În luna martie și aceste lucrări vor fi gata. Investițiile de la Spitalul de Neurochirurgie vor continua și în anul 2020. Până acum, numai la acest spital, în mandatul meu de președinte al Consiliului Județean au fost investite peste 20 milioane de euro”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean.

Secția ATI de la Spitalului Clinic de Urgență ”Prof. Dr Nicolae Oblu” are o capacitate totală de 30 de locuri, acum fiind modernizate spațiile pentru 12 dintre acestea.

Lasa un comentariu