FOTO. Prima pictură murală din România care purifică aerul, inaugurată la Bacău

Picutra murală este realizată cu o vopsea specială care transformă noxele din aer în substanțe inofensive care sunt depozitate în vopsea până când sunt eliminate de apa de ploaie sau de umiditate.

Pictura murală se numește „Intuiția” și este realizată de artistul român Obie Platon. Se întinde pe o suprafață de 250 de metri pătrați și are capacitatea de a filtra aerul precum o pădure de copaci de 250 de metri pătrați, relatează Bacău.net.

Cum funcționează? Pictura este realizată cu o vopsea specială, care combate murdăria și filtrează aerul, transformând gazele periculoase, precum oxizii de azot și oxizii de sulf, în nitrați și nitriți inofensivi. Aceștia sunt depozitați pe suprafața vopsită până când sunt eliminate de ploaie sau de umiditatea din aer.

Artistul susține că pictura are proprietatea de a îndepărta 38,5 grame de poluanți la fiecare 12 ore, cât generează aproape 50 de mașini cu motoare pe benzină, Euro 6. Picturi murale care purifică aerul, în Europa Astfel de opere care contribuie la diminuarea poluării există deja în Europa.

De exemplu, la Roma a fost realizată în 2018 o pictură pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați care poate filtra aerul precum o pădure de 30 de copaci, conform wall-street.ro. Pictura murală a fost realizată pe o clădire de șapte etaje din Roma / foto: nssmag.com Pictura murală „Hunting pollution” a fost realizată de Federico Massa, cunoscut și sub numele de Iena Cruz.

Artistului i-au luat 21 de zile sa termine lucrarea datorită vopselei speciale care se usucă în patru ore.

(Foto: Bacău.net)

Lasa un comentariu