FOTO. Lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere pe Axa 1 Iași -Suceava se desfășoară conform graficului

În localitățile Rediu, Horlești, Larga Jijia, Movileni, Gropnița și Focuri, pe drumurile județene 282, 281B și 281D se execută lucrări de frezare, scoaterea bordurilor vechi și lățirea platformei rutiere care va ajunge la 9 -12 metri.

În comuna Coarnele Caprei au fost realizate lucrările premergătoare casetărilor, montării de poduri, podețe și se execută drenurile.

Proiectul ”Regiunea Nord- Est- Axa rutieră strategică 1: Iași-Suceava” face parte din Planul de Dezvoltare Regională Nord – Est 2014 – 2020, Axa prioritară 6 este implementat în parteneriat cu județul Suceava și prevede reabilitarea a aproape 170 km de drum de pe teritoriul celor două județe, din care 92 km în județul Iași.

După finalizarea investiției, 22 de comune și orașe din județele Iași și Suceava vor fi conectate la rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T). Comunele ieșene care vor beneficia de noul proiect sunt: Rediu, Movileni, Gropnița, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belcești, Ceplenița, Scobinți, Lespezi, Sirețel. Conform estimărilor, Axa Iași-Suceava va deservi 800 000 de locuitori.

Lasa un comentariu