FOTO. Ieșenii așteptați la Târgul de Toamnă ”Produs în România”

Vineri a fost dat startul primei ediții a Târgului de Toamnă ”Produs în România” organizat cu sprijinul Consiliului Județean.

Timp de trei zile, în parcarea Casei Pătrate, peste 30 de producători din toate regiunile țării vor expune produse tradiționale preparate din carne și lapte, produse apicole, dulciuri de casă, cozonac secuiesc, produse viticole, marochinărie, pielărie, blănărie, artizanat, încălțăminte. Principalul punct de atracție îl constituie bucătăria cu specific tradițional și mustăria unde strugurii se storc în fața clientului.

”Încercăm să oferim ieșenilor târguri cu specific autohton. Mă bucur să văd aici, oameni care aduc portul popular tradițional și bucate din zonele pe care le reprezintă. Dacă ne uităm în jur, vedem că tot ce vând acești oameni este produs chiar de ei, multe dintre bucate sunt gătite chiar aici și asta nu face decât să îmbie oamenii să vină, să dorească să simtă gustul mâncării tradiționale. Ne dorim mai multe evenimente de acest fel pentru că doar așa vom veni mai mult în contact cu tradiția și produsele sănătoase. Suntem la prima ediție dar dorim să facem o tradiție din astfel de manifestări”, a spus președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Lasa un comentariu