FOTO: Delegația militară mixtă CIMIC România și Civil Affairs SUA în vizită la prefectura Iași

Prefectura Iași a primit astăzi o delegație militară cu scopul întăririi cooperării instituționale și a promovării parteneriatului strategic dintre România și SUA.

”Am primit astăzi o delegație militară mixtă formată din specialiști în cooperare civili-militari CIMIC România și Civil Affairs SUA.
Întâlnirea a avut un caracter informativ și s-a desfășurat cu scopul întăririi cooperării instituționale și a promovării parteneriatului strategic dintre România și SUA cu accent pe modul de abordare a situațiilor de urgență.

În acest sens, inspectorul șef al ISU Iași, dl colonel Ionuț Grădinaru a prezentat modalitățile de pregătire și intervenție în cazurile de urgență, iar dna Carmen Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, a explicat situația SMURD Iași și modul de acțiune în cazuri de intervenție.

Întâlnirea de astăzi a fost intermediată de dl Radu Ifrim, reprezentantul CIMIC România.” a anunțat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Citește și Vladimir Putin în izolare. Cazuri de Covid-19, depistate în anturajul său

Președintele rus Vladimir Putin este în izolare, după ce mai mulți membri ai anturajului său au fost infectați cu COVID-19, informează CNBC, care citează un anunț al Kremlinului.

Putin, în vârstă de 68 de ani, urma să călătorească în Tadjikistan pentru o serie de întâlniri în cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) și Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (SCO), având în vedere situația tot mai gravă din Afganistan.

Organizația Tratatului de Securitate Colectivă este o alianță militară interguvernamentală care a fost semnată la 15 mai 1992 de șase state post-sovietice aparținând Comunității Statelor Independente (CSI): Rusia, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan.

Lasa un comentariu