FOTO. Cum arată cele 25 de troleibuze noi puse în circulație de Primăria Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca a pus luni în circulație primele 25 de troleibuze noi, din cele 50 achiziționate cu fonduri europene, cealaltă jumătate urmând să fie dată în folosință pe măsură ce vor fi înmatriculate. Autobuzele sunt marca Solaris Bus & Coach SA, pretul unuia fiind de 2.934.851,78 lei cu TVA.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 147.415.957 de lei cu TVA (circa 30,9 milioane de euro). După această achiziție, jumătate din flota de vehicule destinate transportului public este electrică, nepoluanta. Orașul își propune ca, până în anul 2026, întreg transportul public din municipiu să fie nepoluant.

Troleibuzele au 142 locuri

”25 noi troleibuze, achiziționate de primărie cu fonduri europene, în circulație de astăzi în municipiu. Două treimi din flota de transport public este nouă. Odată cu punerea în circulație a celor 25 noi troleibuze – din totalul de 50 achiziționate cu fonduri europene de Primăria municipiului Cluj-Napoca – jumătate din flota de vehicule destinate transportului public este electrică, nepoluanta.

Cluj-Napoca dispune deja de cea mai nepoluantă flotă de transport în comun din România și ne propunem ca, până în anul 2026, întreg transportul public din municipiu să fie nepoluant. De asemenea, două treimi din totalul celor 370 de vehicule aflate în circulație – tramvaie, troleibuze, autobuze – sunt noi, în conformitate cu standardele cele mai înalte din acest domeniu”, a postat primarul Emil Boc pe pagina de Facebook.

Troleibuzele au 142 locuri, din care 43 pe scaune și 1 loc pentru fotoliu rulant destinat persoanelor cu dizabilități; sistem de rampă de acces pentru îmbarcarea persoanelor cu dizabilități, a mamelor cu cărucioare etc.; sistem de supraveghere video la interior și la exterior; sistem de informare audio-video a călătorilor; sistem de numărare a călătorilor – sistem cu senzori inteligenți 3D și sistem special pentru procesarea de date și integrare cu sistemul CGMT – permite urmărirea și înregistrarea numărului de călători transportați pe anumite intervale de timp, stație, linie, număr vehicul etc.

Lasa un comentariu