(FOTO) Acoperişuri smulse de vânt, gospodării și străzi inundate în mai multe județe din țară

Acoperişuri smulse de vânt, gospodării și străzi inundate în mai multe județe din țară! Precipitaţiile abundente şi vântul puternic au produs pagube în mai multe județe din țară, în noaptea de sâmbătă spre duminică, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

În Curtea de Argeş, pompierii au intervenit pentru degajarea unui copac prăbuşit pe cablurile electrice şi pentru degajarea elementelor căzute de pe două acoperişuri, care au avariat şi nouă autoturisme parcate în zonă, informează Agerpres.

Spre miezul nopţii şi după acesta, ploile abundente şi scurgerile de pe versanţi într-un pârâu care trece prin municipiul Câmpulung au provocat inundaţii în mai multe curţi şi încăperi aflate în subsolul construcţiilor, precum şi două locuinţe”, se arată într-o informare transmisă de ISU Argeş.

Acoperişuri smulse de vânt și străzi inundate

Afectate au fost şi localităţile Bughea de Sus, Lereşti, Nămăeşti, Valea Mare Pravăţ, Piteşti şi Albota.

Cele mai însemnate cantităţi de apă ajunse pe proprietăţile cetăţenilor sunt în Câmpulung, unde se intervine în continuare cu motopompe pentru extragerea apei. Intervenţia pompierilor câmpulungeni este sprijinită de către Detaşamentul de Pompieri Mioveni şi autorităţile locale din localităţile afectate”, precizează ISU Argeş.

Mai multe străzi ale unui cartier periferic al municipiului Braşov au fost acoperite de apă în urma ploii torenţiale din noaptea de sâmbătă spre duminică, iar pe o porţiune din DN 1 A, legătura cu Ploieştiul, s-a circulat, duminică dimineaţa, pe un singur sens, în urma unei viituri peste carosabil.

Conform IPJ Braşov, în urma revărsării pârâului Ghimbăşel, în zona cartierului Stupini, carosabilul a fost acoperit cu apă de până la 40 – 50 cm pe trei artere: Strada Fânului, Strada Făgurelului – intersecţia cu DN 13 şi pe strada Fântânii, precizează Agerpres.

Lasa un comentariu