Fostul viceprimar Gabriel Harabagiu este noul administrator al municipiului Iași

Noul administrator al municipiului Iași este fostul viceprimar Gabriel Harabagiu. Acesta a fost numit în funcție de primarul Mihai Chirica.

Edilul a adăugat că Radu Botez, de asemenea fost viceprimar, a devenit consilierul său pe probleme de circulație.

„Pentru funcția de administrator public, pe o serie din competențele pe care i le-am delegat, în special pe sectoarele unde sunt volume mari de hârtii de semnat, l-am numit pe domnul fost viceprimar Harabagiu Gabriel cu o singură condiție: să se suspende din functie politică de oriunde este el, pentru că așa este normal, și să-și facă treaba. În felul acesta, mai suplinesc din lipsa viceprimarilor care încă nu există pentru că încă nu i-a numit Consiliul Local Iași.

Funcția respectivă este prin numirea directă de către primarul municipiului Iași. Domnul fost viceprimar Radu Botez a rămas consilier pe probleme de circulație pentru mine, consilier personal, remunerat și domnul Harabagiu, administrator public pe probleme pe care eu nu le mai pot acoperi din punct de vedere al volumului și pe care i le-am delegat. Nici domnul Radu Botez, nici domnul Harabagiu nu mai sunt în momentul de față oameni politici și au lucrat în administrație, o parte alături de mine, altă parte a avut și activități în alte instituții”, a spus Mihai Chirica.

Reporter: Ce înseamnă că nu mai sunt oameni politici?

„Aceasta este, din punctul meu de vedere, ceea ce contează în momentul de față, pe mine nu mă interesează cariera politică a nimănui”, a completat Mihai Chirica pentru radioiasi.ro.

Lasa un comentariu