Fostul primar PSD al Piteștiului, Tudor Pendiuc, condamnat la 8 ani de închisoare. Fiica sa a primit cinci ani

Fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, a fost condamnat, miercuri, la opt de închisoare, iar fiica sa, Emanuela-Elena Pendiuc, la cinci ani, de Tribunalul București, pentru infracțiuni de corupție privind modul în care a cumpărat 80 de autobuze, transmite Mediafax.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

În același caz, au fost condamnați și Valentin Visoiu, la șapte ani și opt luni de închisoare, Gheorghe Vasîi și Constantin Scarlat, la câte șase ani, Robert-Aurelian Roman, Emilian Nechita și Lucia-Corina Ivan, la câte patru ani și șase luni, precum și pe Vasile-Manuel Rotaru și pe Elena Berinde, la câte cinci ani și șase luni.

Judecătorii au dispus și amendarea unor alți inculpați din acest caz. Este vorba despre Doru-Alexandru Petriea, amendat cu 30.000 de lei, Mihai Petriea, cu 15.000 de lei, precum și pe Elena-Carmen Lis, cu amendă penală în valoare de 9.600 de lei.


​Potrivit procurorilor DNA, societatea de transport public local din Piteşti, SC Publitrans 2000 SA, deţinută în totalitate de Consiliul Local Piteşti, trebuia să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, ce urmau să fie achiziţionate de Consiliul Local.

Primarul Tudor Pendiuc, folosindu-se de pretextul inexistenţei fondurilor publice necesare achiziţionării celor 80 de autobuze, a făcut demersuri pentru a fi încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participaţiune între SC Publitrans 2000 SA şi societăţile CNCD SA şi Girexim Universal SA, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro (23.013.099,65 de lei).

Cele două firme erau obligate să deţină în proprietate autobuzele, însă acestea au fost achiziţionate în leasing, cu puţin timp înainte de încheierea contractului. Mai mult, achitarea ratelor de leasing pentru aceste autobuze s-a făcut din încasările provenite ca urmare a contractului de asociere cu societatea de transport public local.

Lasa un comentariu