Fonduri europene 2021-2027: 4 noi linii pentru startup-uri, la orașe și sate

Antreprenorii români vor avea la dispoziție 3 miliarde de euro, pentru a fi accesați în mod direct din fondurile de coeziune în viitoarea perioadă de programare 2021-2027, printre altele urmând să fie create și 4 linii de finanțare a startup-urilor, în mediul rural și urban, conform unui document de negociere, intrat în posesia StartupCafe.ro.

Săptămâna trecută, reprezentanți ai unor firme și organizații de patroni s-au întâlnit la Guvern cu ministrul Fondurilor Europene. Marcel Boloș le-a dat o prezentare în Power Point referioare la stadiul actual de negociere a viitoarelor programe prin care România va trage fonduri europene în perioada de programare 2021-2027.

Boloș le-a spus oamenilor de afaceri că vor avea la dispoziție în mod direct 3 miliarde de euro, din fondurile de coeziune (care vor însuma în total 30,7 miliarde de euro pentru România). În perioada de programare 2014-2020, au fost doar 1,5 miliarde de euro pentru oamenii de afaceri (dintr-un total de 22,5 miliarde de euro, cât a însemnat alocarea de fonduri europene structurale și de investiții pentru România, de la UE).

În prezentare apar fonduri pentru startup-uri și alte firme mici și mijlocii (IMM) la 2 obiective majore de politică urmărite de UE și asumate de România pentru 2021-2027:

Obiectivul de Politică 4: Fonduri pentru startup-uri în 4 apeluri

Conform negocierilor România-Comisia Europeană din acest moment, la Obiectivul de Politică (OP) 4: O Europă mai socială, derulat prin Fondul Social European (FSE), vor fi 4 linii de finanțare pentru „Încurajarea antreprenoriatului”:

  • StartUp Student
  • StartUp Diaspora
  • StartUp Rural
  • StartUp Restart.
  • La acest obiectiv se vor mai aloca bani europeni și pentru:

Mai multe detalii puteți citi pe startupcafe.ro

Lasa un comentariu