Folosirea excesivă a gelurilor dezinfectante are efecte adverse asupra pielii. Sfaturile dermatologului

Teama de coronavirus îţi dă tendinţa de a folosi în exces substanţe dezinfectante pentru mâini, iar din cauza asta pielea se poate usca, irita şi chiar crăpa. Medicul dermatolog Alexandra Bloju te învaţă ce să faci ca să eviţi leziunile pielii.

Medicul te sfătuieşte ca, ori de câte ori te speli pe mâini sau foloseşti dezinfectant să aplici şi o cremă de bază de glicerină, vitamina B5 sau vitamina E, potrivit mediafax.ro

Dacă nu poţi ajunge la farmacie, apelează la ce ai în cămară. Uleiul de măsline, de struguri sau de cocos hrănesc foarte bine pielea.

E posibil ca în această perioadă să foloseşti şi mai multe produse de curăţenie pe bază de clor. Foloseşte, pe cât posibil, mănuşi atunci când le aplici. 

Dacă, în ciuda precauţiilor, ţi se irită pielea, găseşti la farmacie creme cicatrizante. Atunci când nici acestea nu mai funcţionează, un dermatolog îţi poate prescrie creme pe bază de cortizon.

Medicul îţi recomandă să nu îţi dezinfectezi faţa cu geluri de curăţare agresive. 

Iar dacă stai în casă, nu este nevoie să te speli pe mâni mai des decât o făceai înainte. Dezinfectează totul atunci când vii de afară şi atunci când primeşti ceva de afară. Odată ce ai făcut asta, nu este nevoie să aplici gel dezinfectatnt de mai multe ori pe zi.

Lasa un comentariu