Focuri de arma şi trei contrabandişti reţinuţi, la frontiera cu Ucraina

Focuri de arma şi trei contrabandişti reţinuţi, la frontiera cu Ucraina! Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și ridicat în vederea confiscării, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 26.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de peste 270.000 de lei.

Faţă de trei persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate instanţei, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Astfel, pe timpul acţiunii, în jurul orelor 08.15, au fost observate prin pădure, pe direcţia localităţii de frontieră Baranca, judeţul Botoşani, trei persoane care transportau în spate colete voluminoase.

Focuri de arma şi trei contrabandişti reţinuţi, la frontiera cu Ucraina

La somaţiile legale prin voce a poliţiştilor de frontieră, aceştia au abandonat coletele şi au încercat să fugă. Polițiștii au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, reuşindu-se reţinerea celor trei persoane.

În urma executării activităţilor poliţieneşti, în imediata apropiere, poliţiştii de frontieră au descoperit 13 colete voluminoase, fiecare conţinând câte patru baxuri cu ţigări. La inventariere, a rezultat cantitatea de 520.000 de ţigarete (26.000 de pachete), în valoare totală de 270.000 de lei, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă  şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României.

Citește și VIDEO! Focuri de armă pentru oprirea contrabandiştilor de ţigări la frontiera cu Ucraina.

Lasa un comentariu