Focare de infecţie cu coronavirus la două centre medico-sociale din Iaşi

UPDATE ora 23:00

Conform datelor oferite în această seară de către autorități numărul celor depistați pozitiv cu noul coronavirus, din cele două centre a crescut ajungând la:

Răducăneni: 20 de beneficiari și 6 angajați

Bivolari: 14 beneficiari și 3 salariați

Știre inițială

Două focare de infecţie cu noul coronavirus au izbucnit în două centre medico-sociale din judeţul Iaşi, relatează mediafax.ro

La Răducăneni sunt 20 de infectaţi: 3 angajaţi şi 17 persoane aflate în îngrijre. Potrivit lui Corneliu Melinte, directorul centrului, cei diagnosticaţi cu infecţia provocată de virusul SARS-CoV2 sunt asimptomatici, au fost consultaţi de un medic infecţionist şi deocamdată rămân la centru.

În total, la Centrul Medico Social de la Răducăneni sunt 50 de persoane sub îngrijire, iar cei sănătoşi au fost separaţi în altă clădire.

„O infirmieră s-a infectat, a fost asimptomatică, nu şi-a dat seama, nu am putut să o depistăm la controalele pe care le făceam zilnic cu termometrul, nu a avut temperatură. La primul control periodic, care se face la două săptămâni, a ieşit pozitivă. Sunt 20 de persoane infectate, 3 angajaţi şi 17 beneficiari.”, a declarat jurnaliştilor Corneliu Melinte, directorul Centrului Medico Social de la Răducăneni. 

Probleme sunt şi la un al doilea centru medico-social din Iaşi, la Bivolari, unde sunt 12 persoane infectate. 

Lasa un comentariu