Focar de COVID-19 la o unitate MAI

Opt angajați în structurile din județul Iași ale Ministerului de Interne au fost confirmați ca fiind infectați cu virusul SARS-CoV-2, a anunțat purtătorul de cuvânt de la DSP Iași, Marius Voicescu.

Situația cea mai îngrijorătoare este la cele două centre din orașul Hârlău, aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială Iași.

La retestări s-a determinat că, la CENTRUL  DE RECUPERARE ŞI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU sunt infectate alte 57 de persoane. Dintre acestea, 26 sunt angajați, iar 31 sunt beneficiari. În total, în acest focar sunt 137 de persoane infectate. 40 sunt beneficiari și 97 angajați. 

Tot în Hârlău, la CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI  HÂRLĂU a mai fost identificat pozitiv COVID încă un angajat. În total, la acest centru sunt 6 persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

  1. UNITATE M.A.I . DIN IAŞI – 8 salariaţi

Măsuri:

Persoanele depistate pozitiv au fost izolate la domiciliu iar contacţii direcţi au fost plasaţi în carantină. Ancheta rămâne deschisă.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 2 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

  1.  CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI  HÂRLĂU – a fost confirmat cu COVID-19 încă un salariat.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmati cu noul coronavirus 6 salariaţi.

Măsuri:

La testarea din 02.11.2020 a mai fost depistată pozitivă o infirmieră. Persoana depistată pozitiv a fost izolată la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia tuturor spaţiilor.

  1.  CENTRUL  DE RECUPERARE ŞI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU – au fost confirmate cu COVID-19 încă 57 de persoane (26 de angajaţi şi 31 de beneficiari). În total sunt confirmate până în prezent 137 de persoane (40 beneficiari şi 97 angajaţi).

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  9 beneficiari şi 71 de angajaţi.

Măsuri:

În data de 03.11.2020 au mai fost depistaţi 26 de angajaţi şi 31 de beneficiari pozitivi. A fost efectuată monitorizarea zilnică a stării de sănătate a întregului efectiv de către un medic infecţionist, aprovizionarea constantă cu echipament de protecţie şi dezinfectante, precum şi efectuarea dezinfecţiei în toate spaţiile.

Lasa un comentariu