Focar de coronavirus la Spitalul Militar. Iaşul, aproape de „podium” la nivel naţional

Potrivit raportărilor, judeţul Iaşi a ajuns din nou aproape de podiumul naţional în ceea ce priveşte numărul de noi cazuri confirmate. Cu 241 de noi infectări, judeţul a ajuns pe locul cinci, după Bucureşti, Constanţa, Galaţi şi Cluj.

Doar 27 de persoane au fost externate ieri din spitalele COVID şi suport COVID din judeţ. În acelaşi timp, în judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat cinci decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de morţi ajung aşadar la 343.

În ceea ce priveşte gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 66, nouă erau ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 18 la Spitalul Mobil Leţcani, şase la Spitalul de Pneumologie, cinci la Spitalul Municipal Paşcani, cinci la Spitalul de Recuperare, şapte la Spitalul C.F. Iaşi şi 16 la Spitalul de Neurochirurgie, scrie ziaruldeiasi.ro.

Ieri, mai era liber un singur pat ATI la Spitalul Municipal Paşcani. În spitalele suport COVID-19 mai erau disponibile 156 paturi în zonele de confirmaţi. În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, erau ocupate patru paturi ATI.

De asemenea, la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Elena Doamna” Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, era ocupat unul din cele două paturi ATI. De asemenea, DSP Iaşi a raportat două noi focare în judeţ.

Unul este la Unitatea Medico-Socială Răducăneni, unde şase angajaţi au fost testaţi pozitiv la infecţia cu noul coronavorus. Totodată, şi la Spitalul Militar „Dr. Czihac”, cinci asistente medicale şi trei infirmire de la Secţia Chirurgie au fost diagnosticate cu COVID 19. În ambele cazuri, s-a dispus izolarea persoanelor pozitive la domiciliu şi s-a realizat dezinfecţia tuturor spaţiilor.

Lasa un comentariu