Focar de coronavirus la secţia oncologică a Spitalului de Urgenţă pentru Copii din Iaşi

Şapte angajaţi ai Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi au fost diagnosticaţi cu COVID-19, anunţă Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

Sâmbătă, 5 decembrie, în judeţul Iaşi au fost înregistrate două noi focare de coronavirus. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, un focar este la Clinica Hemato – Oncologice a Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi. Un medic, patru asistente, o îngrijitoare şi un registrator din cadrul acestei unităţi medicale au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

„Salariaţii pozitivi au fost izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. A fost testat intreg personalul Clinicii de Hemato-Oncologie. S-a efectuat dezinfecţia etapizată a spaţiilor clinicii”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Iaşi.

Un al doilea focar de coronavirus a fost înregistrat la Centrul de Servicii Sociale în Regim de Urgenţă Iaşi, unde şapte angajaţi şi un beneficiar s-au infectat cu noul coronavirus, scrie adevarul.ro.

Personalul pozitiv este izolat la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Beneficiarul este izolat în centru, iar contacţii beneficiarei pozitive sunt carantinaţi în centru.

Lasa un comentariu