Florin Prunea, revoltat după anunțul lui Tătărușanu: „O să vorbesc cu el. Nu e posibil așa ceva!”

Retragerea lui Ciprian Tătărușanu (34 de ani) din echipa națională continuă să provoace ecouri în fotbalul românesc. Florin Prunea, fost portar important al „tricolorilor”, a mărturisit că va încerca să-i schimbe decizia golkeeper-ului, relatează gsp.ro

Prunea, un aprig contestatar al lui Răzvan Burleanu, vede Federația vinovată pentru decizia lui Ciprian Tătărușanu: „Nu e posibil ca președintele FRF și directorul tehnic să nu știe nimic despre asta”, a afirmat Prunea, care e de părere că Tătărușanu a luat decizia pe fondul supărării.

„Aș vrea să îl felicit pe Tătărușanu pentru întreaga carieră la națională. Îl felicit, este un băiat deosebit, dar cred că putea să mai joace fără probleme.

L-am văzut supărat, cred că a luat o decizie la supărare. O să vorbesc cu el, să văd ce s-a întâmplat, pentru că nu este posibil ca un asemenea jucător să se retragă de la națională, iar președintele Federației și directorul tehnic să nu știe nimic”, a afirmat Prunea recent, la emisiunea „Digi Sport Special”. 

Scrisoarea lui Ciprian Tătărușanu de retragere din naționala României

Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa națională încă de la începutul acestui an. Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare și mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat și pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. Tricoul în care am visat să joc de când eram copil.

În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. Am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii României din acești 11 ani și cu toți membrii staff-urilor tehnice, așa că orice speculație legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtășesc nu își are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România și în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist.

Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol. S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO și prin disputarea ultimei ediții din Liga Națiunilor, și începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Așadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie.

Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor, selecționerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federației Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative și medicale, alături de care am lucrat și de la care am învățat atât de multe lucruri.

Poate că felul meu de a fi nu a fost mereu cel așteptat de public și jurnaliști, dar știu sigur că acest fel de a fi a contat enorm pe teren, acolo unde am avut responsabilitatea cea mai importantă, aceea de a apăra poarta României.

Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea.

Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!
– Ciprian Tătărușanu, pentru FRF.ro

Ciprian Tătărușanu la echipa națională: 

  • 73 de meciuri
  • 71 ca titular
  • 69 de goluri primite
  • 6.409 minute
  • 29 de victorii
  • 27 de remize
  • 17 înfrângeri

Lasa un comentariu