Florin Cîţu, propunerea PNL pentru funcţia de premier

Florin Cîţu, propus miercuri seara de liberali pentru funcţia de prim-ministru, a declarat că în perioada următoare obiectivul este formarea unei majorităţi parlamentare pentru ca România să aibă cât mai repede un guvern votat.

Vreau să le mulţumesc colegilor din PNL pentru încredere. Este o onoare această nominalizare şi, bineînţeles, în perioada următoare, obiectivul este să formăm această majoritate parlamentară pentru a avea cât mai repede un guvern votat. Este nevoie de un guvern cât mai repede‘, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii vor negocia cu USR PLUS, UDMR şi cu minorităţile naţionale pentru formarea unei majorităţi parlamentare, iar negocierile vor începe de joi.

‘În cadrul reuniunii Biroului Politic Naţional am stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea Guvernului. Este vorba de USR PLUS, UDMR, de asemenea, vom purta discuţii şi negocieri şi cu grupul minorităţilor din Camera Deputaţilor. Există şansa de formare a unei majorităţi parlamentare. În baza rezultatelor pe care le avem în acest moment este indicată clar posibilitatea de formare a unei majorităţi. (…) Vor urma paşii de negociere începând de mâine (n.r. – joi)’, a spus Orban, la sediul PNL.

Preşedintele liberalilor a precizat că BPN al PNL a decis formarea unei echipe de negociere care va fi condusă de el şi de premierul propus.

Orban a indicat că echipa va negocia programul de guvernare, formula de Guvern şi va purta discuţii şi legate de Parlament. 

Lasa un comentariu