Fiul unei angajate de la Tribunal, proxenet de top prin metoda „Lover boy“

Fiul unei angajate de la Tribunal, proxenet de top prin metoda „Lover boy“. El a reuşit să facă patru minore să se îndrăgostească de el, apoi le-a determinat să se prostitueze. A fost eliberat după două luni de arest.

Acuzat de proxenetism, fiul unei grefiere de la Tribunal a fost eliberat după mai bine de două luni de arest preventiv. Magistraţii Tribunalului au apreciat că arestul la domiciliu este suficient pentru ca procedurile judiciare în cazul lui Andrei Maticiuc (foto) să se desfăşoare nestingherite.

Fiul unei angajate de la Tribunal, proxenet de top prin metoda „Lover boy“

Maticiuc a fost reţinut la mijlocul lunii martie, fiind plasat în arest preventiv. El este acuzat de procutorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism că ar fi convins patru fete, minore, să se prostitueze în beneficiul lui. Metoda de convingere a fetelor ar fi fost cea cunoscută sub numele de „lover boy“, tânărul făcându-le să se îndrăgostească de el şi promiţându-le că, după ce vor aduna bani suficienţi, vor începe o viaţă nouă alături de el.

Decizia Tribunalului de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu poate fi atacată de procurori la instanţa superioară. Dacă ea va rămâne definitivă, Maticiuc nu va avea dreptul de a părăsi locuinţa fără permisiunea organelor judiciare. De asemenea, el va trebui să se prezinte în faţa organelor de urmărire penală sau a judecătorului ori de câte ori este chemat şi i se interzice să comunice în orice mod cu victimele, suspecţii sau martorii din dosarul care îl priveşte. Pentru a preîntâmpina o eventuală tentativă de sustragere de la răspunderea în faţa legii, Maticiuc va fi dat în consemn la punctele de trecere a frontierei.

Sursa: Ziarul de Iași

leave a reply