Filarmonica „Moldova” din Iași sărbătorește Ziua Națională a României printr-un concert extraordinar

Filarmonica „Moldova” din Iași sărbătorește Ziua Națională a României printr-un concert extraordinar, în care Orchestra simfonică și Corul academic „Gavriil Musicescu” vor încânta cu cele mai frumoase lucrări scrise de compozitorii români.

Evenimentul va avea loc vineri, 29 noiembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților, sub bagheta dirijorului Vlad Conta.

Directorul adjunct artistic al Filarmonicii Iași, Șerban Mereuță a vorbit despre programul inedit de vineri seara, dar și despre invitații speciali ai evenimentului .

„Am urmărit să acoperim o cât mai mare diversitate din istoria muzicii româneşti în programul nostru din seara zilei de 29 noiembrie. Concertul se va deschide cu George Enescu – Rapsodia Română nr. 2, op. 11, apoi va urma o pagină concertantă, Concertul de Carmen Petra Basacopol pentru pian şi orchestră, urmează Constantin Silvestri – Preludiu şi Fugă şi Anatol Vieru – Psalmi din 1993, pentru a încheia festiv cu George Enescu din nou Poema română, op. 1. Invitaţii concertului sunt Vlad Conta dirijor, un dirijor extrem de cunoscut în ţară şi străinătate, actualmente funcţionează ca dirijor al Operei Naţionale Române din Bucureşti, iar maestrul Viniciu Moroianu, pianistul serii este câştigător al concursului „George Enescu” din anul 1991 şi, de asemenea, cu o carieră în ţară şi străinătate fulminantă. Vă aşteptăm cu toată dragostea să fim împreună şi să sărbătorim Ziua Naţională a României”, a declarat Șerban Mereuță.

Lasa un comentariu