Festivalul Rocanotherworld a ajuns la ediția a V-a

În acest an, festivalul se va desfășura în perioada 24 – 28 iunie, în zona de agrement Ciric. Pe scena The Secret vor concerta 15 artiști (câte trei în fiecare seară), numărul maxim de participanți la concerte urmând a fi de 500 de persoane/zi.

În fiecare seară, începând cu ora 18:30, cei prezenți se vor bucura de concertele a câte trei trupe. Astfel, miercuri, 24 iunie, vor concerta Adam’s Nest, Toulouse Lautrec și Robin and the Backstabbers, joi, 25 iunie, Lucia, Pinholes și byron, vineri, 26 iunie, Fine, It’s Pink, EYEDROPS și Argatu, sâmbătă, 27 iunie, Ana Coman, Jurjak și Luna Amară, iar duminică, 28 iunie, om la lună, Les Elephants Bizarres și The Mono Jacks.

„Încă de la prima ediție, Rocanotherworld a fost mai mult decât un festival. Este un loc, un timp și un spațiu în care oamenii se întâlnesc pentru a face bine celor din jurul lor. Cu atât mai mult cu cât trăim aceste vremuri nesigure, ediția din acest an va pune pe primul plan siguranța participanților și va promova solidaritatea. Dacă în anii precedenți trupele au concertat pro bono pentru a susține cauzele Rocanotherworld, a venit timpul ca noi să îi susținem în aceste vremuri”, a declarat Patricia Butucel, directorul festivalului.

Biletele și abonamentele sunt în număr limitat și sunt disponibile prin rețeaua iabilet.ro: https://rocanotherworld.iabilet.ro. Biletul de participare la festival e unul solidar, iar achiziția acestuia susține artiștii care vor urca pe scena festivalului. Festivalul își continuă tradiția caritabilă, cauza susținută în acest an fiind ajutorarea familiilor defavorizate din mediul rural din Județul Iași, cu pachete cu produse alimentare de bază, produse de curățenie și materiale sanitare necesare și obligatorii în această perioadă de pandemie.

Concertele vor respecta toate normele impuse de către autorități în această perioadă. Numărul participanților la fiecare concert nu va depăși limita de 500, intervalul orar de desfășurare a evenimentului nu va depăși 4 ore și se vor respecta regulile de siguranță și distanțare socială: măsurarea temperaturii la intrare, păstrarea distanței de 2 metri între persoanele care nu sunt din aceeaşi familie şi nu locuiesc împreună. De asemenea, fiecare persoană va purta mască de protecție.

Festivalul Rocanotherworld a debutat în anul 2016 și l-a avut ca inspiratie pe Ioan Dan Niculescu („Roca”) – „designer, călător, DJ, gurmand, antreprenor și deschizător de suflete”. Toate activitățile sunt conturate în jurul dorinței de a oferi și principiilor pe care acesta le-a îmbrățișat de-a lungul vieții: „Fii curios! Fii diferit! Fii pentru alții!”. Încă de la începutul pandemiei, organizatorii Rocanotherworld au sprijinit cadrele medicale prin campanii de strângere de fonduri. În urma campaniilor au fost donate echipamente medicale în valoare de 50.000 euro. #FondulDonatorilor, o inițiativă pornită alături de Asociația Trei Vieți, a implicat peste 300 de donatori individuali și companii private pentru susținerea medicilor din spitalele ieșene.

Asociatia Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld și Classix din Iași, având drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

Mai multe informații despre campaniile derulate se pot găsi și pe canalele Rocanotherworld: www.facebook.com/rocanotherworld (Facebook) și @rocanotherworld (Instagram).

Lasa un comentariu