Fenomen îngrijorător în România. Imaginile care au invadat rețelele de socializare

Smogul, un fenomen care sufocă marile oraşe ale lumii, a apărut şi la noi.

Se întâmplă în vestul ţării, unde oamenii se plâng ca aerul devine irespirabil spre seară, iar străzile par inundate de ceaţă.

Inclusiv măsurătorile Ministerului Mediului, indică o calitate proastă a aerului, în anumite momente, notată cu indicativele: “rea” şi “foarte rea”. Autorităţile încearcă să identifice sursa poluării.

Pâcla se aşterne peste oraş după orele prânzului, când peisajul devine ceţos, iar clădirile se disting mai greu. Miercuri, pe o aplicaţie care arata calitatea aerul, Timişoara era aproape de Beijing. În timp ce pe site-ul calitateaer.ro nivelul de poluare ajunsese la 5 din 6, care este maximul, scrie stirileprotv.ro.

Oamenii au semnalat fenomenul şi pe reţelele de socializare şi au pus fotografii făcute la ore diferite din zi, în aceeaşi zonă, ca să arate intensitatea fenomenului. Inspectorii Gărzii de Mediu au început să-i verifice pe marii agenţi economici. Smogul este un fel de ceaţă densă care se formează în general în regiuni industriale sau în oraşele mari, unde este trafic intens. Ca orice tip de poluare, fenomenul este dăunător pentru sănătate.

leave a reply