Femeie cu arsuri grave, plimbată prin trei spitale și operată după două săptămâni, la Iași

O femeie de 61 de ani, din județul Olt, care a suferit arsuri grave pe aproape jumătate din corp, a fost operată după două săptămâni de la accident, la Iași, după ce anterior a fost internată la spitalul din Brașov, relatează Mediafax.

Femeia de 61 de ani a ajuns la Spitalul de Urgență Slatina în data de 17 octombrie, după ce a suferit arsuri grave, pe 35% din corp, prin contact cu un lichid fierbinte.

Aici i s-au acordat primele îngrijiri și i s-au făcut analize, apoi a fost anunțat cazul, pentru a fi dus la un spital care se poate ocupa de mari arși.

Internată în Secția ATI, unde medicii i-au făcut analize suplimentare

Până la transfer, pacienta a fost internată în Secția ATI, unde medicii i-au făcut analize suplimentare și s-a depistat că femeia avea infecție cu Klebsiella.

„Pacientei i-au fost recoltate secreții de la nivelul plăgii, conform protocolului, secreții care au ieșit negativ. Orice pacient intră la noi în Terapie Intensivă este supus la mult mai multe teste. (…) a ieșit o klebsiella. Venea cu infecția de acasă, nicidecum de la noi din spital pentru că analiza asta se face exact la internare”, a precizat medicul de la Slatina.

Pe 18 octombrie, femeia a fost transferată la Brașov.

De aici, însă, femeia a fost transportată la Spitalul „Sf. Spiridon”, din Iași, unde, după două săptămâni de la accident, a fost operată.

A fost internată 14 zile la Brașov

„Are arsuri pe 45% din suprafața corpului, dintre care 30% sunt de grad 3. Pacienta a fost intubată, e sub anestezie generală. A mers în sala de operație, a fost operată, s-a excizat arsura și s-a început grefarea cutanată. A fost solicitat transferul. A fost internată 14 zile la Brașov”, a declarat Diana Cimpoeșu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon” Iași.

Lasa un comentariu