Expoziție cu flori de toamnă, dedicată împlinirii a 160 de ani de la fondarea UAIC

La Grădina Botanică s-a deschis cea de-a XLIV-a ediție a a Expoziției „Flori de toamnă”, dedicată aniversării a 160 de ani de la fondarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, relateaza ziaulevenimentul.ro

În Grădina Botanică, crizantema a fost introdusă în cultură în anul 1975, inițial cu doar 3 soiuri, însă de-a lungul anilor speciile și soiurile au fost diversificate, iar numărul acestora a crescut continuu, pentru ca în prezent, să reunească o colecţie unicat în România ca diversitate, valoare ştiinţifică și forme de cultură. La noua ediție au fost expuse 212 soiuri de crizanteme și 209 soiuri tufănele sau dumitrițe, cultivate în sere, solarii și terenuri experimentale. 

„De asemenea, sunt prezentate și cele 26 de specii de crizanteme ce reunesc genitorii principali ai tuturor soiurilor existente în cultură la nivel mondial”, a declarat Cătălin Tănase, directorul instituţiei.

În spaţiile expoziţionale pot fi văzute reprezentative de varză ornamentală, ardei și dovleci decorativi, precum şi eşantioane de fructe şi seminţe, care aparţin unor specii de plante indigene și exotice. De asemenea, sunt expuse forme topiare vegetale, foarte sugestive, care sunt dedicate în mod special copiilor.

Lasa un comentariu