Centrul multifuncțional din zona Cicoarei realizat cu ajutorul fondurilor europene

Municipalitatea va realiza Centrul multifuncțional din zona Cicoarei cu ajutorul fondurilor europene. Anunțul a fost făcut de către primarul Mihai Chirica, într-o conferință de presă.

Valoarea totală a proiectului este de 16.846.646,85 lei, fără TVA, finanțarea urmând a se realiza prin intermediul Programului Operaţional Regional – Axa 4. „A fost finalizată evaluarea tehnică și financiară a proiectului «Proiect integrat de regenerare urbana si sociala în zona Cicoarei – Centrul multifunctional Cicoarei». Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est ne-a informat că acesta a obținut 76 de puncte, față de minimul necesar de 70 de puncte, ceea ce înseamnă că proiectul intră în etapa precontractuală. Obiectivul ar urma să fie construit pe strada Sofia Nădejde, fostă Cicoarei, suprafața terenului studiat pentru Planul Urbanistic Zonal fiind de 7.700 metri pătrați, din care 15% vor reprezenta spații verzi”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Noua construcție va avea un regim de înălțime P + 4E (înălțime maximă 20 de metri de la cota terenului natural în aria construită). În cadrul centrului se vor organiza spaţii pentru activităţi educative dedicate dezvoltării copiilor şi tinerilor care locuiesc în cartierul Cicoarei şi în zonele învecinate. Proiectele prevedere construirea unei săli de spectacol cu o capacitate de 120 de locuri, unei săli de sport cu peste 150 de locuri în tribună, săli de IT, muzică, bibliotecă etc.

Lasa un comentariu