Opt aparate de decontaminare pentru patru spitale ieșene

În cadrul momentului de rugăciune, care s-a desfăşurat vineri, 27 martie 2020, în Piaţa „Sfântul Petru” din Vatican, Sfântul Părinte papa Francisc spunea aceste cuvinte: „Ne-am dat seama că suntem în aceeaşi barcă, toţi fragili şi dezorientaţi, dar în acelaşi timp importanţi şi necesari, chemaţi cu toţii să vâslim împreună, având nevoie toţi să ne încurajăm reciproc”. Într-adevăr, mai ales în aceste timpuri, avem nevoie să fim alături unii de alţii şi să ne unim forţele pentru a veni în ajutorul persoanelor care au nevoie de noi.

Ajutorul pe care poate şi trebuie să-l ofere Biserica, aşa cum este şi firesc, este în primul rând de ordin spiritual. Totuşi, nu trebuie să ne limităm doar la această dimensiune. Există situaţii cu adevărat delicate, care nu ne pot lăsa indiferenţi. Suntem chemaţi, poate mai mult ca oricând, să ne arătăm solidaritatea şi iubirea noastră creştină. Cum am putea oare neglija cuvintele Scripturii: „Copii, să nu iubim numai cu vorba sau cu limba, ci cu fapta şi adevărul!” (1In 3,18)?

Alături de iniţiativele coordonate de Asociaţia Centrului Diecezan Caritas Iaşi sau de cele care se desfăşoară în parohiile diecezei sub coordonarea directă a preoţilor noştri, la nivelul Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi sunt în derulare mai multe proiecte menite să vină în sprijinul spitalelor din regiunea Moldovei. Astfel, au fost deja comandate mai multe ventilatoare mecanice, foarte necesare în această perioadă, care vor ajunge în zilele următoare la Suceava şi vor fi donate spitalelor din această zonă. PS Iosif Păuleţ a adresat un mesaj de încurajare în special celor din Suceava şi din comunităţile din jur, care sunt în carantină din cauza pandemiei cu noul coronavirus, care poate fi urmărit pe această pagină.

De asemenea, au fost cumpărate 8 tuneluri de decontaminare a persoanelor, care vor fi donate spitalelor din Iaşi, care se află în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.

Totodată, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a pus la dispoziţia autorităţilor civile 25 de locuri de cazare, care pot fi folosite în caz de necesitate.

Am fost contactaţi de mai multe persoane care şi-au exprimat dorinţa de a se implica alături de Episcopie în realizarea acestor proiecte. De aceea, facem publice conturile în care se pot depune donaţiile celor care doresc şi pot să ne susţină:

Episcopia Romano-Catolică Iaşi

– în LEI: RO89 RNCB 0175 0335 9236 0001

– în EURO: RO62 RNCB 0175 0335 9236 0002 (bic / swift: RNCBROBU)

cu menţiunea: împreună ajutăm

Le mulţumim tuturor persoanelor de bunăvoinţă care ne vor susţine în realizarea acestor iniţiative de ajutorare a celor afectaţi. Domnul să ne stea alături şi să ne binecuvânteze pe toţi!

Pr. Egidiu Condac,
vicar general

Lasa un comentariu