Emoție în Alb și Negru

Asociația Club Sportiv Pionii Regelui desfășoară proiectul „Emoție în Alb și Negru”, proiect ce include un workshop intitulat „Cunoașterea emoțiilor” urmat de două activități șahistice: lecție de șah și un turneu amical. Acesta este finanțat prin programul START ONG, lansat de Kaufland și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Activitățile se vor desfășura în data de 19.11.2022, la Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” din Popești, județul Iași. Scopul proiectului este de a arăta copiilor ce rol au emoțiile în luarea deciziilor, atât în timpul partide, cât și în viața cotidiană. Au fost selectați 15 elevi de la școala gazdă care au participat la cel puțin 1 activitate organizată de Pionii Regelui. Aceștia vor primi un pachet (fes, fular și mănuși) și vor servi o masă caldă la finalul activităților.

„Ideea proiectului există de ceva timp și a fost generată chiar de către copii. În cadrul turneelor organizate de noi apar numeroase situații imprevizibile date de evoluția competiției și apropierea de ultima rundă care este decisivă pentru stabilirea clasamentului final. Involuntar, am observat cum frica de adversar sau de înfrângere, dorința de victorie sau preocupările cotidiene influențează categoric calitatea jocului. Ne-am dat seama că majoritatea copiilor nu conștientizează impactul emoțiilor, deoarece în fază acută există o formă de manifestare comună: mutatul instantaneu!

Această grabă nu este prezentă la cei cu experiență sau în cazul celor care s-au pregătit intensiv acasă. Prin acest proiect, pe care noi îl considerăm pilot, vrem să oferim copiilor șansa de a înțelege că este normal să simți frică, bucurie exacerbată sau nesiguranță. Momentul cel mai important apare imediat după, exact atunci când decizia din momentul critic trebuie luată asumat. Vom monitoriza evoluția celor 15 elevi pentru a cuantifica impactul workshop-ului, iar dacă rezultatele sunt îmbucurătoare, cu siguranță vom extinde proiectul.” – a declarat Stegariu Vlad-Ionuț, coordonatorul proiectului.

„Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.”

Pentru mai multe informații privind proiectul puteți contacta coordonatorul de proiect: Stegariu Vlad-Ionuț la adresa de email pioniiregelui@gmail.com.

Lasa un comentariu