Emoție în Alb și Negru

Asociația Club Sportiv Pionii Regelui a desfășurat proiectul Emoție în Alb și Negru, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de asociația Act for Tomorrow, la Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” Popești în data de 19 noiembrie 2022.

Acesta a cuprins 3 activități distincte, și anume:

1. Workshop „Cunoașterea emoțiilor”;

2. Lecție de șah despre cum să învingem frica de adversar și rezultat;

3. Turneu amical de șah.

Au participat 15 elevi, 13 de la Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” din Popești și 2 de la Școala Gimnazială „Veniamin Costachi” din Sinești. Fiecare copil a primit un pachet și o sticlă de apă pentru energizare și hidratare în timpul pauzelor dintre activități. La finalul turneului au beneficiat de o masă caldă și au fost recompensați cu un set „vine iarna” (fes, fular și mănuși).

Ne-a încântat deschiderea și căldura de care au dat dovada pe durata activităților, iar energiza pozitivă a facilitat transmiterea informațiilor. Au aflat noi metode de gestionare a emoțiilor și chiar dacă majoritatea elevilor au mai puțin de 10 ani, au dezvoltat mecanisme eficiente de înfruntare a lor. În cadrul lecției de șah au descoperit pseudo-amenințările și modalități de a înfrunta frica atunci când întâlnesc un adversar mai bine cotat. Turneul a fost câștigat de Ispir Paula Mădălina care s-a impus în toate cele 4 partide disputate. A urmat un grup de 4 elevi ce a reușit să acumuleze 3 puncte, iar ierarhia a fost stabilită cu ajutorul primului criteriu de departajare astfel: Puiu Sorin, Farcaș Robert, Tănasă Teodora și Bostan Vlad-Aurelio.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Pentru mai multe informații privind proiectul puteți contacta coordonatorul de proiect: Stegariu Vlad-Ionuț la adresa de email pioniiregelui@gmail.com.

leave a reply