Elicopterul Ingenuity a zburat pentru a treia oară pe Marte, atingând o viteză de 7 km/h

Mini-elicopterul trimis de NASA pe Marte, Ingenuity, a efectuat duminică al treilea zbor pe ,,Planeta Roşie”, deplasându-se mai departe şi mai repede decât a făcut-o în celelalte două misiuni anterioare, atingând 7 km/h, a anunţat agenţia spaţială americană, citată de AFP.

După un prim zbor în care mini-elicopterul a planat şi un al doilea zbor aproape staţionar, Ingenuity a parcurs apoi 50 de metri, atingând o viteză de 2 metri pe secundă, sau 7 kilometri la oră. Roverul Perseverance, la bordul căruia a sosit pe suprafaţa planetei Marte mini-elicopterul cu o greutate de 1,8 kilograme, a filmat acest al treilea zbor de 80 de secunde. NASA a anunţat duminică că filmările vor fi trimise pe Pământ în zilele următoare.

Agenţia spaţială pregăteşte un al patrulea zbor. Experimentul Ingenuity se va opri indiferent de rezultate peste aproximativ o lună, pentru a-i permite roverului Perseverance, la bordul căruia mini-elicopterul a ajuns pe Marte, să se dedice misiunii sale principale: căutarea urmelor care ar putea să ateste prezenţa unor forme străvechi de viaţă pe ,,Planeta Roşie”.

SURSA FOTO: AGERPRES

Lasa un comentariu