Elena Udrea reacționează pentru prima dată după arestarea din Bulgaria. „Mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal”

Elena Udrea a reacționat pentru prima dată public de când a fost arestată în Bulgaria, pentru a fi extrădată în România. Fostul ministru al turismului trebuie să execute o condamnare de șase ani de închisoare, primită în dosarul „Gala Bute”.

Procesul de extrădare a fost amânat miercurea trecută de judecătorii din Bulgaria, care au fixat un nou termen pentru data de 8 iunie. De acolo, Elena Udrea a publicat un text pe contul ei de Facebook, în care își reafirmă nevinovăția, spunând că a fost condamnată ilegal.

Elena Udrea reacționează pentru prima dată după arestarea din Bulgaria

„Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestaţia în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare ( Șova, Pop, Niță, Vâlcov, Bica, etc), şi mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecata legal în dosarul Gala Bute.
Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestaţii, şi să se contrazică cu ceea ce ei înşişi au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicaţi sunt toţi evident în libertate. Şi dacă ar vrea să îşi justifice schimbarea de macaz prin aplicarea deciziei CJUE din 21.12.2021, tot nu ar putea deoarece aceasta prevede că judecătorii pot să nu ţină cont de deciziile CCR, dacă “ există un risc sistemic de impunitate ( nepedepsire) prin prescripţie”.

Trec peste toate argumentele constituţionale prezentate de specialişti, de ce această decizie nu poate fi aplicată, şi mă rezum la analiza raportată la cazul meu. Evident că nu putem vorbi de risc sistemic de impunitate, când este în discuţie un singur dosar în care decizia CCR mai putea fi aplicată în România în dosarul Gala Bute. Sistemic înseamnă categorii întregi de persoane sau fapte, iar despre prescripţie nu poate fi vorba ea intervenind pentru fapte de care sunt acuzată, peste cel puţin 4 ani. Cum au luat aceşti judecători o decizie atât de ilegală? Rămâne să aflăm ce s-a întâmplat de fapt pe 7 aprilie” a scris Elena Udrea pe contul ei de Facebook.

Lasa un comentariu