El este noul portar „fantastic” al lui Poli Iași pentru export

După transferul lui Ștefan Târnovanu la FCSB, Poli Iași pregătește un nou portar pentru fotbalul mare. În vârstă de 19 ani, Teodor Axinte este noul pariul al oficialilor din Copou pentru viitor.

Coleg de generație cu Târnovanu, Axinte este un alt produs de excepție al școlii ieșene de portari căruia antrenorul său, Benone Dohot, îi prevede un viitor frumos în fotbal, scrie prosport.ro.

Acesta este împrumutat la divizionara a treia Aerostar Bacău, liderul seriei I, unde apără meci de meci și o face foarte bine. Adus la echipa mare de la juniori de către Eugen Neagoe, în urmă cu doi ani, Axinte încă nu a apucat să debuteze în Liga I, dar cu siguranță o va face în cel mai scurt timp, după revenirea în Copou de la Bacău.

”Următorul meu pariu va fi Teodor Axinte, care este împrumutat acum la Aerostar Bacău. Sunt doi copii născuți 2000, foarte valoroși. Și Ștefan, și Teodor Axinte. Sub nicio formă nu-i puteam ține pe amândoi la noi. I-am dat drumul lui Axinte să joace la Bacău, e foarte important pentru el să aibă meciuri. Și anul trecut a avut avantajul de a juca la Liga a 2-a, acum apără meci de meci la Aerostar, lideră în Liga a III-a și o face foarte bine”, a declarat pentru ProSport antrenorul cu portarii al Politehnicii Iași, Benone Dohot.

Lasa un comentariu