Eduard a murit înecat în Siret, după ce a fost tras de curenți spre mijlocul râului. Băiatul s-a stins sub ochii mamei sale

Tragedie, zilele trecute, într-o familie din comuna Răchițeni, județul Iași. Un băiat de 18 ani a murit înecat în apele râului Siret, după ce a căzut de pe o saltea goflabilă. Tânărul nu știa să înoate.

Eduard Doboș a mers duminică la scăldat, în Siret, împreună cu mama și tatăl vitreg.

Tânărul nu știa să înoate, însă a acceptat să se urce pe o saltea gonflabilă cu tatăl său.

La un moment dat, însă, curenții i-au tras spre mijlocul râului. Cei doi au vrut să întoarcă salteaua, însă băiatul s-a dezechilibrat și a căzut în apele Siretului.

Odată ajuns în apă, Eduard a fost tras la fund de curenții puternici. Nu știa să înoate și nu a mai ieșit la suprafață, scrie observatornews.ro.

Băiatul a fost găsit după două ore de căutări

Alarma la 112 a fost dată de mama băiatului, care a asistat neputincioasă la nenorocire.

La fața locului au ajuns în scurt timp mai multe echipaje medicale, pompieri și polițiști.

După aproape două ore de căutări, trupul tânărului a fost găsit, iar medicii au început manevrele de resuscitare. Din păcate, Eduard nu a mai putut fi readus la viață, medicii fiind nevoiți să constate decesul.

Trupul neînsuflețit al băiatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie, în timp ce polițiștii ieșeni au deschis o anchetă.

„Polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgențe 112 despre faptul că un tânăr s-a înecat în râul Siret. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Lasa un comentariu