Au ajuns la disperare! Un român din trei se teme că își va pierde locul de muncă din cauza pandemiei

Unul din trei români se teme că își va pierde locul de muncă

Mai bine de o treime dintre români spun că pandemia i-a afectat financiar (36%), iar aproape unul din trei (28%) consideră că locul său de muncă este în pericol. Datele sunt prezentate într-un sondaj realizat de DataDiggers în mai multe țări din Sud-Estul și Centrul Europei, în perioada 22 mai – 9 iunie. În România, lipsa banilor este considerată o amenințare. În Cehia, creșterea prețurilor este considerată prima problemă. 73% dintre români își fac cumpărăturile în hipermarketuri sau supermarketuri, 21% în magazinele de cartier.

28% dintre conaționalii noștri consideră că joburile lor vor fi amenințate anul viitor, 40% nu sunt deciși, iar 33% spun că acest lucru este puțin probabil.

citește și Locuri de munca vacante la Iasi

Populația Greciei este mai îngrijorată (31%), pe când în Ungaria procentul este de 21%, iar în Cehia de 20%.

Principalele amenințări identificate de români sunt lipsa banilor (43%), creșterea prețurilor (40%) și lipsa locurilor de muncă (30%). În Ungaria banii sunt prima problemă tot pentru 43% din populație, dar pe locul al doilea este lipsa joburilor (40%) și abia pe poziția a treia se află creșterea prețurilor la produse și servicii (36%).

te interesează și Sute de mii de locuri de muncă sunt în pericol

Problema resurselor financiare ocupă primul loc pe lista amenințărilor și în Grecia (44%), la mică distanță de joburi (43%).

Mai multe detalii AICI

Lasa un comentariu