Dumitru Oprea: Sănătate mai multă prin investiții în sport! (P)

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Tineretului şi Sportului informații privind măsurile necesare pentru promovarea sportului de masă şi dezvoltarea unei infrastructuri sportive accesibile întregii populaţii.

„De la debutul pandemiei de COVID-19 și până în prezent s-a vorbit, mai mult decât oricând, despre sănătate. Astfel, s-a confirmat, încă o dată, că fără sănătate nu avem nimic. Dar, sănătatea este strâns legată de un stil de viață corect, care să includă și activitatea fizică. Studii recente vin să confirme acest lucru, evidențiind că riscul de spitalizare a pacienților supraponderali sau obezi, afectaţi de noul coronavirus, a fost mai mare față de cel al persoanelor active.

Din păcate, Eurobarometrul realizat de Comisia Europeană, pentru anul 2018, a arătat că mai mult de 63% dintre români nu practică nici o formă de activitate fizică, plasând România pe locul 2 din UE, în ceea ce privește sedentarismul”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Tineretului şi Sportului detalii despre posibilitatea de a extinde campaniile de informare privind beneficiile practicării sportului asupra sistemului imunitar. De asemenea, s-au solicitat informaţii despre cum ar putea fi acoperit necesarul de infrastructură sportivă în marile oraşe, unde există o nevoie crescută de săli, terenuri sportive, bazine de înot şi patinoare.

(Sursa: Comunicat de presă Dumitru Oprea, deputat PNL Iași)

Lasa un comentariu