Dumitru Oprea: PSD a lăsat peste jumătate dintre localitățile din România fără medic de familie

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii informații privind deficitul de medici din România şi cum poate fi acoperit acesta, astfel încât toţi cetăţenii României să aibă acces la servicii medicale de calitate.

„Potrivit unei analize publicate recent de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie a reieșit dimensiunea dezastrului lăsat de PSD în domeniul sănătății: peste jumătate dintre localitățile din România (53%) nu au nici un medic de familie sau nu au suficienți medici, raportat la populația existentă.

Astfel, 328 de localități (comune) din România nu au nici un medic de familie, ceea ce înseamnă că 559.611 de locuitori, adică 2,52% din populația României, nu beneficiază de serviciile medicale de bază. Statistic, din 1.414 de localități (comune și orașe) lipsesc 2.187 de medici de familie”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Sănătăţii informaţii privind motivele pentru care nu a fost transpusă în practică Strategia pentru medicina de familie şi planul de resurse umane, dezvoltate în 2012 și în 2016.

Lasa un comentariu