Dumitru Oprea: Produsele din programul „Laptele în școli“ trebuie redistribuite urgent

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informaţii privind măsurile prin care produsele din programul „Laptele în şcoli” să fie redistribuite către alţi beneficiari înainte de a intra în perioada de expirare. 

„Chiar dacă în urma închiderii unităților școlare produsele pentru programul «Laptele în școli» au fost achitate, întrucât nimeni nu a putut prevedea la acel moment durata și evoluția crizei generate de pandemia de coronavirus, acestea nu au mai putut fi distribuite până în prezent nici elevilor, dar nici altor beneficiari, din lipsa unui act normativ care să permită acest lucru.

În astfel de condiții, producătorii și furnizorii au acumulat stocuri de produse care se află în apropierea perioadei de expirare a termenului de garanție, riscând ca ele să fie distruse”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Agriculturii informaţii despre cum se va face redistribuirea produselor către alte instituţii – spitale, cămine de bătrâni – sau către alte persoane aflate în nevoie.

Lasa un comentariu