Dumitru Oprea: Măsurile PSD de prevenire și gestionare a inundațiilor – „apă de ploaie“

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor informaţii privind măsurile avute în vedere pentru limitarea efectelor inundaţiilor în România.

„Guvernul PSD a susținut faptul că este prioritară regularizarea cursurilor de apă din România pentru a limita sistematic pagubele umane și materiale generate de inundații. Multe dintre acestea au ca motiv principal lipsa unei viziuni coerente privind regularizarea și continuarea regularizării fluxurilor de apă. Iar numeroasele guvernari PSD, din ultimii 30 de ani, nu au făcut decât promisiuni de realizare a unor «investiții majore», ce ar fi trebuit să degreveze, pe termen lung, presiunea bugetară, prin eliminarea unor intervenții costisitoare care se produc după inundații.

Recent, în urma ploilor torențiale, au avut loc inundații în 29 de județe, fiind afectate 161 de localități. Trei persoane care au fost luate de viitură au decedat. Traficul rutier a fost blocat sau restricționat pe mai multe drumuri, mai multe persoane au fost evacuate preventiv din locuințe, pompierii au fost nevoiți să intervină pentru evacuarea apei din sute de case, curți, beciuri sau subsoluri. Guvernul PNL, pentru diminuarea efectelor, va aloca despăgubiri de 5 milioane de lei populației afectate”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Mediului detalii despre lucrările de infrastructură pentru regularizarea cursurilor de apă realizate în ultimii 4 ani şi fondurile alocate. 

Lasa un comentariu