Dumitru Oprea: Dreptul cetățenilor de a fi aleși este garantat prin Constituție! (P)

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale informații privind măsurile avute în vedere ca pe viitor dreptul cetăţenilor de a fi aleşi să nu mai poată fi îngrădit de către angajatori.

„Conform Articolului 37 din Constituție, în România, au dreptul de a fi aleși cetățenii cu drept de vot care îndeplinesc condițiile prevăzute în articolul 16 alineatul 3, dacă nu le este interzisă asocierea în partide politice, potrivit articolului 40 alineatul 3.

Cu toate acestea, unii cetățeni au semnalat faptul că există companii care interzic, prin diverse regulamente interne sau coduri de etică, dreptul de asociere în partide politice, încălcând astfel un drept constituțional al angajaților, dreptul de a fi aleși”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Muncii detalii despre controalele efectuate de Inspectoratele Teritoriale de Muncă în urma încălcării acestui drept Constituţional şi ce măsuri au fost dispuse în ultimii 4 ani .

(Sursa: Comunicat de presa, Dumitru Oprea, deputat PNL Iasi)

Lasa un comentariu