Dumitru Oprea: Cum se poate asigura atât protejarea Rezervației Biosferei Delta Dunării, cât și accesul turiștilor în această zonă, în condiții civilizate?

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor informaţii privind măsurile avute în vedere pentru asigurarea protejării Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării.

„În ultimul timp, tot mai mulți turiști au invadat plajele sălbatice de la Vadu, Corbu sau Midia, plaje ce fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării. Mulți dintre ei au încălcat regulile de acces și desfășurare a turismului în zonă protejată.

În presă a fost semnalată prezența pe aceste plaje, doar într-un singur weekend, a peste 10.000 de turiști, veniți cu aproximativ 4.000 de mașini. Inclusiv Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a declarat faptul că turiștii au călcat cu mașinile și rulotele vegetația existentă în habitatele de interes comunitar și au campat pe plajă, lăsând în urmă mizerie și gunoaie. Mai mult, o societate comercială închiria chiar și ATV-uri pentru plimbări într-o astfel de zonă protejată”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Mediului detalii despre cum va fi asigurat accesul turiştilor, în condiţii civilizate, în această zonă. De asemenea, cum va fi realizată informarea turiştilor cu privire la regulile de acces în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi la sancţiunile pentru nerespectarea acestora.

Lasa un comentariu