Dumitru Oprea: Asigurați urgent accesul tuturor pacienților la servicii medicale, în condiții de siguranță! (P)

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii informații privind măsurile avute în vedere pentru asigurarea accesului pacienţilor la servicii medicale şi tratamente pentru toate patologiile.

„Măsurile impuse după izbucnirea pandemiei Covid-19 au dus la modificări în relația medic-pacient, fiind întârziat sau chiar restricționat accesul la specialiști, analize sau tratamente. Această situație determină ca unii pacienți să descopere târziu afecțiunile de care suferă sau să fie lipsiți, în tot acest timp, de terapiile și serviciile medicale de care au nevoie.
Pe lângă SARS-CoV-2, există numeroase alte afecțiuni care reprezintă cauze importante de mortalitate. În anul 2019, conform datelor INS, în țara noastră au decedat 259.721 de persoane, principalele cauze fiind: boli ale aparatului circulator (145.264 decese), tumorile (50.312 decese), boli ale aparatului respirator (17.727 decese), boli ale aparatului digestiv (15.688 decese)”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Sănătăţii detalii despre luarea în calcul a bazelor de tratament pentru îngrijirea pacienţilor non-COVID sau pentru a le transforma, pe perioadă determinată, în spitale suport pentru pacienţii testaţi pozitiv, dar care dezvoltă forme uşoare şi medii ale bolii.

(Sursa: Comunicat de presa Dumitru Oprea, deputat PNL)

Lasa un comentariu