Dumitru Oprea: Asigurarea echipamentelor individuale de protecție și pentru persoanele vulnerabile (P)

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale informaţii privind stocurile de măşti de protecţie nevalorificate în prezent şi măsurile prin care acestea vor ajunge la beneficiarii care nu-şi permit achiziţionarea lor.

„Comitetului Național pentru Situații de Urgență a instituit obligația purtării măștii de protecție, la nivel național, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise, începând cu data de 9 noiembrie 2020.

În ultimele luni, statul a achiziționat măști pentru a fi distribuite gratuit beneficiarilor de ajutor social, de alocație pentru susținerea familiei, pensionarilor cu un venit mai mic de o mie de lei, precum și persoanelor cu handicap.

Cu toate acestea, în spațiul public au apărut informații că, în unele cazuri, măștile care ar fi trebuit să ajungă gratuit la aceste categorii de persoane zac în depozite, autoritățile neavând soluții pentru a le distribui, iar beneficiarii neprezentându-se să le ridice”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Muncii detalii despre motivele pentru care nu au fost distribuite măştile de protecţie beneficiarilor prevăzuţi de legislaţie, dar şi dacă au fost informaţi despre posibilitatea primirii gratuite a măştilor.

(Sursa: Comunicat de presa, Dumitru Oprea, deputat PNL Iasi)

Lasa un comentariu