Dublarea alocaţiilor copiilor şi reducerea TVA la 16%, aprobate de comisiile din Camera Deputaţilor

Comisiile din Camera Deputaţilor au aprobat dublarea alocaţiilor copiilor şi reducerea TVA la 16%. Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a precizat că politicienii se joacă cu focul, după aprobarea celor două propuneri, pentru că deficitul ar putea ajunge la 5%.

Ministrul a precizat că deciziile luate în Parlament vor afecta în zilele următoare cursul valutar şi dobânzile.

Dublarea alocaţiilor copiilor şi reducerea TVA de la 19% la 16%, aprobate

Comisiile din Camera Deputaţilor au aprobat dublarea alocaţiilor copiilor, dar şi reducerea TVA la 16%, însă ministrul Finanţelor a precizat că aceste măsuri vor provoca un dezechilibru şi o creştere a deficitului.

”Asta înseamnă, doar din alocaţii, deficitul să se ducă la 4,13%, alături de reducerea TVA se duce la 5% cu deficitul. Clasa politică se joacă cu focul astăzi în România şi nu-mi fac mie rău, nu fac rău PNL, ci fac rău românilor, pentru că ce s-a întâmplat azi în Parlamentul României este văzut de pieţele internaţionale, iar dacă se întâmplă ceva cu costul de finanţare al României este vina oamenilor iresponsabili care aruncă astăzi ţara în aer. Vom găsi soluţii…

Până acum, aceste legi sunt doar votate în comisii – unele au şi probleme tehnice şi de constituţionalitate. Până la urmă, politicienii români trebuie să înţeleagă că nu ne fac nouă rău, PNL-ului sau lui Florin Cîţu, ci fac rău românilor, atuncând ţara în haos. Asta se întâmplă azi în Parlamentul României, dintr-o răzbunare copilărească”, a spus Florin Cîţu.

Comisia de muncă a adoptat un amendament prin care alocaţiile copiilor se vor dubla de la 150 de lei la 300 de lei. Legea urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor care este for decizional.

Comisia de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor a adoptat, tot marţi, un raport favorabil asupra unui proiect privind reducerea TVA de la 19% la 16% şi a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%, începând din anul 2020.

Lasa un comentariu