DSP Iași – coronavirus: 304 persoane sunt izolate la domiciliu în județ pentru o perioadă de 14 zile

Potrivit DSP Iași, la nivelul judeţului sunt 304 persoane sunt izolate la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, fără simptomatologie specifică.

Nu sunt persoane aflate în carantină în spatiile special amenajate și nici persoane confirmate cu coronavirus.

Toate testele efectuate la persoane cu suspiciuni de infecţie cu coronavirus din judeţul Iaşi dar şi din alte judeţe au ieşit negative.

În momentul de faţă, la nivelul judeţului Iaşi pentru carantină sunt prevăzute 141 de paturi, incluzând modulele puse la dispoziţie de Primăria Iaşi. In funcţie de situaţie, acestea pot fi suplimentate.

Conform datelor oferite de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile de la începutul sezonului şi până în prezent, în judeţul Iaşi s-au înregistrat opt decese cauzate de virusul gripal. Ultimele două s-au înregistrat pe data de 23.02.2020.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

leave a reply