DSP face listele cu persoanele care vor fi vaccinate primele anti-COVID

Primii care ar urma să fie vaccinaţi sunt: personalul medical şi auxiliar din unităţile medicale publice şi private, personalul medical şi auxiliar din unităţile de asistenţă socială şi de îngrijire, personalul medical şi auxiliar din laboratoarele medicale, laboratoarele de radiologie şi imagistică medicală, personalul medical şi auxiliar din serviciile de ambulanţă, personalul din ambulatoriile de specialitate, policlinici, dispensare medicale, din cabinetele medicale individuale (CMl), medici de familie şi alte specialităţi medicale.

Direcţia de Sănătate Publică a transmis deja tuturor unităţilor sanitare solicitarea însoţită de anexe cu tabelele aferente, venită de la Ministerul Sănătăţii şi pe care, fiecare instituţie trebuie să le completeze până pe 16 noiembrie, scrie ziaruldeiasi.ro.

În adresa MS se menţionează că „în mod similar, activităţilor desfăşurate prin Progra­mul Naţional de Vaccinare, nu se are în vedere introducerea obligativităţii vaccinării împotriva SARS -CoV-2, participarea la campania de vaccinare urmând a fi voluntară“.

În aceeaşi adresă se precizează că organizarea programului de vaccinare anti-COVID-19 se va desfăşura în etape, în funcţie de tipul şi disponibilitatea unuia sau mai multor vaccinuri. În prima etapă vor fi incluse şi persoanele peste 18 ani vulnerabile (vârstnici peste 65 de ani şi cei cu boli cronice).

Lasa un comentariu