DSP: Avem şase focare COVID în judeţ. Numărul celor infectați crește de la o zi la alta

Anchetele sunt în curs de desfăşurare, iar numărul celor infectaţi creşte inevitabil de la o zi la alta. Suntem în scenariul roşu, ceea ce însemnă peste 3 la 1.000 de locuitori declaraţi ca infectaţi.

Dintre cei 364 noi pozitivi anunţaţi ieri, teoretic, doar 30 de ieşeni provin din noi focare, iar 44 se adaugă la focare deja existente. Un prim focar a fost depistat la Primăria comunei Victoria, unde şase salariaţi au fost depistaţi pozitiv. Aceştia au fost izolaţi la domiciliu, au fost stabiliţi contacţii direcţi. Unitatea a fost închisă şi s-a efectuat dezinfecţia, notează ziaruldeiasi.ro.

Ancheta DSP rămâne în desfăşurare. La CSS „C.A. Rosetti”, şapte persoane, dintre care trei salariaţi şi patru beneficiari, au infecţia cu noul coronavirus.

Potrivit DSPpozitivii beneficiari au fost izolaţi în centru, iar salariaţii la domiciliu cu monitorizare prin medicul de familie. Ancheta rămâne în desfăşurare. Şi la secţia I Acuţi a Institutului de Psihiatrie „Socola” a fost testat pozitiv un bărbat în rândul pacienţilor, asta după ce alte secţii din unitatea medicală au înregistrat zeci de cazuri de infectare cu SARS COV 2.

Aceeaşi situaţie este şi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon”, unde după UPU, secţia de Mare Ars sau cea de Gastroenterologie, şapte cadre medicale de la Secţia de Cardiologie au fost găsite pozitive la testare. Dincolo de graniţele municipiului, în Hârlău, mai exact la Spitalul Orăşenesc, patru cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus.

O parte au fost trimise la izolare la domiciliu, unele au mers pentru monitorizare la spital pentru că starea de sănătate nu era tocmai bună. Şi la Preventoriul TBC Deleni, cinci pacienţi au fost găsiţi pozitivi la testare, dar au fost izolaţi la unitatea medicală din Hârlău, ancheta epidemiologică rămânând deschisă.

Lasa un comentariu