Două unităţi şcolare vor intra în scenariul roşu de învăţământ

În judeţul Iaşi, săptămâna viitoare, vor fi în scenariul roşu, două şcoli. În schimb, în comuna Bivolari se deschid toate unităţile şcolare.

În privinţa şcolilor cu activitate exclusiv online, mai mulţi angajaţi ai respectivelor unităţi desfăşoară activităţi în sistemul sanitar COVID, iar din această cauză s-a luat decizia ca elevii să nu intre în contact cu aceştia.

De asemenea, în cazul uneia dintre unităţi, nu se poate asigura distanţarea socială în cazul efectuării practicii, notează radioiasi.ro.

Cele două şcoli care vor fi în scenariul roşu sunt Liceul Tehnologic Spiru Haret şi Şcoala Sanitară postliceală Aprendis, a precizat purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul şcolar Judeţean Iaşi, Antonina Bliorţ.

„Avem într-adevăr în acest moment, conform hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, 369 de şcoli pentru săptămâna viitoare. 369 de şcoli care vor învăţa ân scenariul verde, 282 de şcoli care vor învăţa în scenariul galben şi două şcoli care vor învăţa în scenariul roşu. Explicaţia este, în cazul acestor şcoli că nu se poate realiza practica pentru că ele sunt şcoli postliceale”, a declarat Antonina Bliorţ.

Lasa un comentariu