Două săptămâni fără nicio gravidă cu Covid la Maternitatea „Elena Doamna”

La Maternitatea „Elena Doamna” nu au mai fost internate femei gravide infectate cu SARS-CoV-2 de aproximativ două săptămâni.

Ultimul caz care a avut nevoie de asistenţă medicală a fost pe 20 aprilie, când, conform raportării zilnice a Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, era ocupat un pat în zona medicală destinată tratării cazurilor de COVID, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Pavilionul destinat tratării pacientelor cu COVID-19 încă există, dar încercăm să refacem circuitele ca să îl transformăm într-un pavilion mixt. Adică să păstrăm un mic sector pentru COVID, dacă vor mai fi cazuri, şi să dăm în folosinţă restul paturilor pentru celelalte cazuri. Încercăm să revenim la o normalitate din toate punctele de vedere”, a precizat prof. dr. Răzvan Socolov, medic primar obstetrică-ginecologie şi şeful Secţiei de Obstetrică de la Maternitatea „Elena Doamna”.

Sectorul COVID este amenajat într-un pavilion separat, fiind paturi pentru pacientele confirmate, o sală de naşteri şi două paturi ATI. În luna martie, reprezentanţii maternităţii precizau că de la începutul pandemiei şi până la începutul anului peste 200 de copii au fost născuţi la maternitatea ieşeană de mame confirmate cu COVID, aceasta fiind şi singura maternitate suport-COVID din zona Moldovei. Prima pacientă depistată cu COVID la maternitatea ieşeană a fost în aprilie 2020, iar primul copil depistat cu COVID după naştere a fost în octombrie 2021. Maternitatea „Elena Doamna” a fost desemnată prin ordin al ministrului Sănătăţii unitate suport-COVID pentru gravide încă de la începutul pandemiei.

Lasa un comentariu