Două drumuri judeţene scoase la licitaţie la preţ majorat: DJ 280D şi DJ 248E

Direcţia de drumuri judeţene reia două licitaţii pentru modernizarea unor porţiuni din DJ 280D şi DJ 248E.

Astfel, între Ruginoasa (intersecţia cu DN 28A) şi Heleşteni, lucrările pe segmentul lung de 6,5 km au fost estimate la 15,3 milioane de lei fără TVA. Ofertele sunt aşteptate pe platforma de achziţii publice până pe 9 decembrie.

După desemnare, câştigătorul licitaţiei va avea ca termen de execuţie 18 luni. Acelaşi segment a mai fost scos la licitaţie la sfârşitul anului trecut, lucrările fiind estimate atunci la 11,17 milioane de lei, valoare care nu a atras nicio ofertă.

Nici modernizarea a 3 km de drum din sudul extrem al judeţului nu a fost tentantă pentru companiile de construcţii. Segmentul de pe DJ 248E dintre localităţile Alexeşti şi Cuza Vodă a fost scos la licitaţie astă-vară pentru suma de 4,65 milioane de lei.

După majorarea valorii estimate la 6,83 de milioane, licitaţia a fost relansată ieri, cu termen de depunere a ofertelor tot 9 decembrie. Dacă va exista un câştigător, acesta va avea la dispoziţie 6 luni ca să realizeze lucrarea, scrie ziaruldeiasi.ro.

Amintim că mai multe licitaţii privind refacerea sau modernizarea unor drumuri – fie ele judeţene sau naţionale – au fost reluate după majorarea sumelor puse la bătaie. Lipsa ofertelor a fost pusă pe seama materialelor de construcţie, a efectelor Ordonanţei 114/2018 prin care salariul minim în domeniu a crescut la 3.000 de lei, dar şi a crizei de mână de lucru calificată.

Lasa un comentariu